Domácí zmrzlina – nejlepší osvěžení v horkých dnech!

Domácí zmrzlina – nejlepší osvěžení v horkých dnech!
V následujících dnech si užijeme tropické teploty, které přesáhnou hranici 30 °C. Jak se v takovém počasí nejlépe ochladit? No přece domácí zmrzlinou! K její přípravě potřebujete formičky nebo tvořítka na zmrzlinu a poté už se vaší fantazii a chuti meze nekladou.
Hlavní výhodou domácí zmrzliny je to, že přesně víte, co do ní dáváte. Můžete tak dětem i sobě dopřát oblíbenou pochoutku bez umělých barviv a „éček“. Ti z vás, kdo si hlídají váhu, určitě ocení možnost připravit si domácí zmrzlinu bez hromady cukru a méně tučnou.

A jak vlastně domácí zmrzlinu připravit? Můžete například rozmixovat jahody či jiné ovoce, osladit cukrem nebo medem a po pár hodinách v mrazáku máte skvělou ovocnou dřeň. Zmrzlinu můžete připravit také z řeckého jogurtu, smetany nebo tvarohu. Formičky plňte vždy cca půl centimetru pod okraj, poté uzavřete a spolu se stojánkem vložte do mrazáku. Po vytažení doporučujeme formičku mírně ohřát pod tekoucí vodou, zmrzliny pak půjdou snadno vytáhnout.

Záleží pouze na vás, zda dáváte přednost smetanové zmrzlině nebo ovocné dřeni. Díky tvořítkům na zmrzlinu budete mít v mrazáku vždy zásobu chutného osvěžení pro celou rodinu.



 
Odeslat článek známému   Vytisknout