Zeláky

Zelák se tradičně využívá ke kvašení zeleniny a výrobě domácího kysaného zelí, které je skvělým zdrojem vitamínů. Od Kulináře zakoupíte keramické nebo-li kameninové zeláky vyrobené v České republice. 

Zelák

Kysané zelí obsahuje řadu vitamínů a zdraví prospěšných látek, proto je nakládání zeleniny velmi oblíbené. Dříve bylo využíváno jako dostupný zdroj vitamínu C v období zimy, kdy byl nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny.

Postup nakládání kysaného zelí je velmi snadný a výsledek rozhodně stojí za to. Domácí kysané zelí se s tím z obchodu nedá srovnat ani v chuti, ani v obsahu vitamínů. Základem úspěchu je kvalitní keramický zelák. Zelí v něm správně vykvasí a vydrží vám klidně i celou zimu, to už záleží na velikosti zeláku a vaší spotřebě. U nás zakoupíte zeláky od tradičních českých výrobců.