Nože

V naší nabídce najdete kvalitní kuchyňské nože, které vydrží dlouho ostré - doporučujeme značky Berndorf Sandrik, Victorinox nebo Solingen Wüsthof.

Výběr správných kuchyňských nožů je důležitý pro efektivní a bezpečnou přípravu jídla. Kuchařský nůž, nůž na chléb, nůž na maso a nůž na oloupaní jsou často považovány za základní sestavu.

Výborným pomocníkem je ostřič nožů Vulkanus, který zvládne nabrousit i nože s vlnitým ostřím! Stačí pouze pár tahů a nůž bude jako nový.

Kvalitní nože pro domácí i profesionální použití

Nůž je základem každé kuchyně. Investice do kvalitních kousků se určitě vyplatí, nebudete je totiž muset tak často ostřit a jejich životnost je mnohem delší.
 
Solingen Wusthof je tradiční německý výrobce nožů více než 200 let. Společnost je známá pro své kvalitní nože, které jsou oblíbené jak mezi profesionálními, tak i domácími kuchaři a jejich tvrdost je  58° Rockwell.
Další kvalitní značkou je Berndorf Sandrik, rakousko-slovenský výrobce kvalitních nožů s tvrdostí 55° Rockwell. Jsou to nože, které vám vydrží dlouho ostré, vyznačují se vysokou kvalitou čepele a šikovným provedením rukojeti. 
U zákazníků jsou oblíbené nože Victorinox - barevné nože s vlnitým nebo rovným ostřím využijete na čerstvé pečivo, ovoce nebo zeleninu. Tyto nože vydrží dlouho ostré. Kuchyňské nože Victorinox Fibrox jsou kvalitní kuchyňské a profesionální nože ze Švýcarska. Podobně jako kapesní nože Victorinox se vyznačují mimořádnou kvalitou s důrazem na detail.

Každý z nás preferuje jiný tvar a délku nože. Ženy často volí nože kratší, muži a profesionální kuchaři dávají přednost nožům větším. Záleží na zvyku a pak také na účelu použití. V nabídce máme několik nožů univerzálních a pak také nože ke speciálnímu účelu, například vykošťovací nůž nebo nůž na sýr.

Obecně platí, že k porcování masa jsou vhodné nože s delším ostřím. Ke krájení pečiva nebo měkkých potravin pak volte nože s vlnitým ostřím. Praktickým pomocníkem jsou také kvalitní nůžky na drůbež, se kterými naporcujete i maso vytažené z mrazáku.

Kvalitní nůž nabrousíte pouze kvalitním ostřičem. Pokud zvládáte práci s ocílkou, máte o starost méně. To už ale vyžaduje určitou zručnost a zkušenosti. S ostřičem nožů Vulkanus však zvládne nože naostřit každý - stačí pouze pár tahů a nože budou jako nové. Navíc zvládne naostřit i vlnité ostří!