Jak správně změřit pánev nebo hrnec

Jak správně změřit pánev nebo hrnec

 

Často se u zákazníků setkáváme s dotazem, jaký průměr poklice si mají koupit pro svůj hrnec nebo pánev. Podle jakého rozměru poklici správně vybrat a jaké průměry uvádí výrobci? Na to se podrobně podíváme v dnešním článku.

 

Pokud budete srovnávat nabídku několika prodejců, vždy narazíte na totožné rozměry uváděné u hrnců a pánví. Zpravidla se jedná o sudá čísla, tedy například pánev o průměru 26, 28 nebo 30 cm. Toto jsou standardizované rozměry uváděné přímo výrobcem, a my jako prodejci hrnce či pánve už dále nijak nepřeměřujeme. Tento uváděný rozměr značí vnitřní horní průměr nádoby.

 

Stejný princip pak funguje i u poklic. Označení jejich průměru je opět standardizované. Každá poklice má trochu jiný tvar, přesah okraje, a liší se také materiálem – sklo, nerez, sklo s nerezovým okrajem.

 

Na hrnec či pánev označenou jako 28 cm tedy musíte zvolit poklici, která je také označená jako 28 cm.

 

Jak ale postupovat, když chcete koupit poklici na nádobí, které máte již delší dobu doma, a jeho rozměrem si nejste jistí? Vždy změřte vnitřní průměr u horního okraje nádoby viz přiložený obrázek.

 

Na co si dát pozor? Při nákupu nové poklice nikdy nevycházejte z rozměrů té staré. Jak již bylo zmíněno, každá poklice má trochu jiný tvar a přesah. Vždy se tedy orientujte jen podle vnitřního průměru nádobí, pro které má být poklice určená.

 

Pokud si přesto nebudete rozměrem jistí, není nic jednoduššího, než nás kontaktovat na emailu info@odkulinare.cz, kde vám rádi s výběrem dobře padnoucí poklice pomůžeme.

Odeslat článek známému   Vytisknout