Recepty na domácí zmrzlinu

Recepty na domácí zmrzlinu
Příprava domácí zmrzliny je díky formičkám velmi snadná. Mnohdy vám bude stačit pouze několik ingrediencí a pár hodin v mrazáku. Výsledná chuť vás mile překvapí a na zmrzlině si pochutnají děti i dospělí.  Máme pro vás několik receptů na ovocnou i smetanovou zmrzlinu.
Úplně nejjednodušší je výroba ovocné dřeně, doporučujeme aktuálně sezónní jahodovou, můžete však použít i jiné druhy ovoce jako jsou třešně, broskve nebo kiwi. Ovoce rozmixujte, oslaďte třtinovým cukrem, medem nebo jiným sladidlem a touto směsí naplňte formičky. Po pár hodinách v mrazáku si pak můžete pochutnat na zdravé ovocné zmrzlině.

Pokud dostanete chuť na smetanovou zmrzlinu, máme pro vás recept na stracciatellu ze sýru ricotta.
Budete potřebovat:
  • 200 g sýru riccota
  • 90 ml smetany
  • 50 g cukru krystal
  • 15 g najemno nasekané tmavé čokolády
  • ¼ lžičky citronového čarování nebo citronovou kůru
 
Postup je velmi jednoduchý a zabere vám pouze pár minut. Sýr riccota vymíchejte s cukrem, přidejte citronové čarování nebo citronovou kůru a kousíčky čokolády. Smetanu vyšlehejte a postupně přimíchejte ke směsi. Formičky naplňte půl centimetru pod okraj, uzavřete a vložte do mrazáku.
 
Milovníky čokolády nemůžeme ošidit o recept na smetanovou čokoládovou zmrzlinu, na kterou budete potřebovat:
  • 175 ml smetany
  • 125 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 150 g strouhané hořké čokolády
  • 60 g cukru
  • Kapka vanilkové esence nebo vanilkového čarování
 
Žloutky vyšlehejte s cukrem. Mléko s kapkou vanilkového čarování mírně ohřejte a přidejte k vyšlehaným žloutkům. Tuto směs ohřívejte ve vodní lázni a šlehejte, dokud nevznikne hustý krémový puding. Po dosažení požadované konzistence přidejte nastrouhanou čokoládu a promíchejte, dokud se zcela nerozpustí. Směs nechejte vychladnout a poté postupně přidávejte ušlehanou smetanu. Naplňte formičky a nechejte nejlépe přes noc vychladit v mrazáku.


 
Odeslat článek známému   Vytisknout