Silikonové formy pro pohodlné pečení

Silikonové formy pro pohodlné pečení
Na zahrádkách už dozrává první ovoce a přichází tak čas na nejrůznější ovocné koláče a bublaniny. V tomto článku vám představíme výhody pečení v silikonových formách, které jsou aktuálním hitem mezi domácími potřebami.
Mezi hlavní výhody tohoto moderního materiálu patří bezesporu jeho nepřilnavost. Silikonovou formu stačí vymazat pouze před prvním pečením, kdy do sebe natáhne tuk. Upečený koláč z formy vždy pohodlně vyklopíte, a navíc bude pokrm bez vymazávání dietnější. Pokud byste formu myli v myčce, je třeba ji vymazávat před každým pečením.

Silikon je odolný od -40°C do + 230 °C a kromě pečení se skvěle hodí také pro přípravu chlazených dezertů i na zamrazení krémů nebo ledových ozdob. Potraviny se k němu nelepí a snadno se čistí. Můžete jej mýt také v myčce.

Další výhodou je výborná skladnost. Pružný materiál můžete poskládat a uschovat do šuplíku, kde nezabere příliš místa. Pozor si dávejte při krájení nebo vykrajování, abyste silikon nepořezali. Doporučujeme používat plastové nebo silikonové nože a vykrajovátka.

Nabídka silikonových forem je velmi široká. Najdete zde vše od formy na dort nebo chléb až po formy na muffiny nebo vanilkové rohlíčky. Velmi oblíbená je také forma na bábovku, u které už nebudete muset řešit, jak ji vyklopit v neporušeném stavu.

Tyto formy jsou vhodné i pro úplné začátečníky. Nevypadají sice tak krásně, jako třeba formy ze skla nebo porcelánu, ale výsledek vašeho pečení bude stát za to. Nemusíte mít strach ani z toho, že by silikon neudržel tekuté těsto pohromadě.

Nutno ještě dodat, že silikon je zdravotně nezávadný, a průběžně jsou u výrobků prováděny testy, které toto potvrzují. Určitě ale doporučujeme nakupovat značkové formy s jasným původem a dovozcem, který za kvalitu ručí. Od Kulináře zakoupíte silikon značek Silinie, Tescoma a Banquet.




    


 
Odeslat článek známému   Vytisknout