Fermentační víčko s vložkou, plastové

Fermentační víčko s vložkou, plastové
Kód
21201510
Plastové fermentační víčko s vložkou.
Záruka
24 měsíců
EAN
8590415962090
Hmotnost
0,1 kg
Dostupnost
Skladem
Cena  s DPH
99 Kč /ks
ks

Popis produktu

  • Fermentační víčko je speciální víčko, které se používá při fermentaci potravin.
  • Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje zeleninu pod hladinou nálevu a také těsnění.
  • Cílem fermentačního víčka je vytvořit ideální podmínky pro kvašení tím, že zajišťuje únik přebytečných plynů (jako je oxid uhličitý) z nádoby, aniž by umožnilo vniknutí vzduchu, vniknutí kyslíku do nádoby může podporovat růst nežádoucích bakterií a plísní, což může znehodnotit fermentovaný produkt.
  • Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace.
  • Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix).
  • Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. 
  • Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny jako třeba kvašené okurky, zelí, kimchi, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek a jiné fermentované produkty.
  • Produkt je vyroben z BPA FREE materiálu vhodného pro styk s potravinami.
  • Pokud již produkt nechcete využívat, všechny komponenty výrobku předejte k ekologické likvidaci. 
  • Na výrobek je poskytována záruka po dobu 24 měsíců od data prodeje. Záruka platí pouze v oprávněných záručních případech, a to při materiálových nebo výrobních vadách. Záruka platí pouze tehdy, je-li výrobek používán podle návodu k obsluze.
  • Parametry: průměr 11 cm, výška 2,5 cm.

Postup:

1. Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.

2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.

3. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou.

4. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.

 5. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.

6. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.

7. Nechte zeleninu fermentovat několik dní.

  • Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.
  • Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
  • Tip: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech používaných pomůcek.
  • Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.
  • Co znamená, že produkt byl vyroben s příměsí kávové sedliny? Výsledná podoba produktu vznikla smícháním originálního materiálu a příměsi kávové sedliny (5 %), která má na svědomí vizuální zrnitost a jemné probarvení.
  • Všechny díly vymyjte teplou vodou s kapkou mycího prostředku, důkladně vypláchněte a osušte.
  • Fermentační víčko je možné mýt také v myčce na nádobí do teploty 50 °C.